Magamról

Saját fotó
Szeretettel üdvözöllek a blogomon! Ez a blog főként Miskolc tömegközlekedésével foglalkozik. Jó olvasást kívánok!

2012. március 1., csütörtök

Kocsonya fesztiváli terelések 2012.02.23-26

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Kocsonyafesztivált Miskolcon. A nagysikerű háromnapos rendezvényen több mint 300 ezren vettek részt a szervezők szerint. A programsorozat miatt lezárták a tömegközlekedés elől a Szentpáli utca az Arany János utcától kezdődően egészen a Régiposta utcáig. Ezért az autóbuszokat elterelték ami témát adott a közlekedésbarátoknak.





Februárban ismét megrendezték Miskolc egyik nagysikerű fesztiválját a Kocsonyafesztivált A háromnapos rendezvény miatt lezárták a  Szentpáli utcát, ezért  a 2-es, 12-es, 22-es, 35-ös 35É-s, 44-es, 38-as, 38B-s illetve az AUCHAN járatok terelve közlekedtek, nem érintették a Vörösmarty u. és Centrum megállóhelyeket. Helyettük a járatokat oda-vissza irányban a Villanyrendőr és Hősök tere megállóhelyen lehetett igénybe venni. A Népkert megállóhelytől a buszok a 14/14H-s járatok útvonalán közlekedtek egészen a Hősök teréig, ahol a megálló elhagyása után jobbra fordultak a Horváth Lajos utcára, majd balra a Szentpáli utcára ahonnan útvonaluk az eredeti. A 38-as és 38B-s járatok azonban a Hősök tere megállóhely elhagyása után egyenesen haladtak, és balra fordultak a Batthány utcánál, ahonnan szintén rendes útvonalán közlekedett.
A fesztivál megnyitója miatt 24-én 13:30 és 15:15 között nem közlekedett villamos Miskolc főutcáján, a Széchényi utcán. Az 1-es  villamosok Felső-Majláth és Malomszög utca között jártak, míg a 2-es villamos az Újgyőri főtér és Vasgyár között közlekedett az egykori (és leendő) 0-ás villamos mintjárára.. A kieső szakaszon (Malomszög utca-Tiszai Pályaudvar) villamospótló autóbuszok közlekedtek.
A villamosok haladását a programsorozat alatt az MVK dolgozói segítették, de ez igen nehézkesnek volt mondható.
A Borsod Volán Zrt járatai az SZTK Rendelő megállóhely után a Lévay utcán majd a Szilágyi Dezső utcán utána a Király utca és Ady Endre úton keresztül jutottak el a Búza térre. Leszállni a járatokról a "kék buszok" által használt Szinvapark megállóhelyen lehetett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése